Back to All Events

Kinesiske tilstander

  • Messaninen, Kulturhuset (map)

Som verdens nest mest folkerike land er det ikke rart at Kina til stadighet dukker opp i klimasamtaler. Vi er – tross alt – helt avhengig av dem for å nå våre globale klimamål. Kinas rolle i internasjonale relasjoner er raskt voksende, og deres investeringer både i eget land og i blant annet Afrika har mye å si for hvilken retning verdenssamfunnet går i. Men er de en klimaversting, eller et forbilde som andre land bør strekke seg etter?

Samtidig som Kina satser stort på solenergi og vindkraft og annonserer ambisiøse klimamål, gjør den voksende økonomien og åpningen av stadig nye kullkraftverk at mange er usikre på hvor landet egentlig er på vei. Er de enorme kinesiske satsingene på fornybar energi et tegn på at Kina er på vei til å bli et av verdens grønneste land? Eller skjer fornybarutviklingen bare parallelt med at klimagassutslippene går opp?

Det er tydelig at Kina både bidrar til den globale klimakrisen, og er helt sentral i arbeidet med å løse dem. Men hva er egentlig klimastatus i et av verdens største land? Må naturmangfold – og menneskerettigheter – vike i Kinas grønne omstilling?

Medvirkende:
Tore Furevik, direktør ved Nansensenteret
Gørild Merethe Heggelund, seniorforsker ved Fridtjof Nansens Institutt

Samtaleleder: Jostein Hole Kobbeltvedt, daglig leder i Raftostiftelsen

Inngang: Enkeltbillett, dagspass onsdag eller festivalpass.

Previous
Previous
12 March

Kan demokratiet løse klimakrisen?

Next
Next
12 March

Åpningskonsert: Terje Isungsets Ice Quartet