Skog dekker rundt 40% av Norge. Den er en viktig del av det norske landskapet, og skogene våre tar opp én tredel av Norges karbonutslipp. Slik har det i alle fall pleid å være. Nye beregninger viser at det er en betydelig nedgang i opptaket, på grunn av avskoging av produktiv skog, økt hogstvolum, redusert tilvekst og påvirkning fra klimatiske forhold.
Naturen er i ferd med å gå fra å hjelpe oss til å motarbeide oss, og det er vår egen skyld. Nordmenn har våknet opp og innsett at naturen forsvinner, bit for bit, og er villig til å strekke seg langt for å ta vare på naturen. Likevel skjer det lite i politikken. Regjeringens stortingsmelding om natur fikk sterk kritikk, og dagens naturpolitikk gir ikke inntrykk av at det er noen naturkrise.
Hva er egentlig dagens situasjon i den norske skogen? Hva har barkebiller og naturmeldinger med klimaet å gjøre? Og hva må til om vi skal klare å redde skogen?
Bli med på to korte foredrag med Norges ledende forskere på området!
Medvirkende:
Line Nybakken, professor ved Seksjon for fornybar energi og skogvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskaplige universitet (NMBU)
Vigdis Vandvik, professor i samfunnsøkologi ved Universitetet i Bergen
Inngang: Enkeltbillett, dagspass onsdag eller festivalpass.