Foto: FN
Hva skjer på innsiden av klimaforhandlingene?
Vi har med oss noen durkdrevne aktører som har vært på utallige klimatoppmøter, og sett prosessen snegle seg fremover. Har de mistet troen på menneskeheten etter alle årene som er brukt på å krangle om detaljer? Eller ser de på klimaforhandlingene som et vakkert eksempel på hva verdenssamfunnet faktisk kan få til i fellesskap?
For 10 år siden endte klimatoppmøtet i Paris med Parisavtalen. For å følge opp avtalen skal alle land levere inn nye og tøffere klimamål (NDC-er) i år, men mange ligger dårlig an. Samtidig har Trump dratt USA ut av avtalen, og flere andre land vurderer å gjøre det samme. Hvor står det internasjonale klimaarbeidet da?
De siste årene er flere av de såkalte COP-ene blitt arrangert av oljestater, og det har vært et stort oppmøte av oljeselskaper og andre aktører fra næringslivet. Blir klimatoppmøtene for mye sirkus? Eller er det bedre jo flere som samles? Og hva med på et personlig nivå? Har samtaledeltakerne fått mer klimaengasjement etter å ha fulgt klimaforhandlingene, eller mindre tiltro til prosessen?
Medvirkende:
Inga Fritzen Buan, seniorrådgiver for klima og energi i WWF Verdens naturfond
Jonas Kittelsen, talsperson for Extinction rebellion
Maria Timmann Mjaaland, Norges ungdomsdelegat til FNs klimaforhandlinger gjennom LNU
Peer Stiansen, seniorrådgiver i seksjon for internasjonalt klimasamarbeid i Klima- og miljødepartementet
Samtaleleder: Sondre Hansmark, seniorrådgiver i Langsikt
Inngang: Enkeltbillett, dagspass onsdag eller festivalpass.